Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

LA FORMACIÓ ES GARANTIA DE SEGURETAT

Qui pot fer l’activitat? Amb Catalonia Adventures, totes les persones afeccionades a les activitats en la muntanya i a la naturalesa, amb condicions físiques normals i que vulguin aprendre a orientar-se en muntanya i a planificar itineraris. És el curs d’orientació bàsica fonamental per preparar les teves sortides a muntanya.
On es realitza? Vilafranca del Penedès – Barcelona.
Dificultat? Baixa.
Quan es pot realitzar? Tot l’any.
Durada de l’activitat? 2 dies. 8 hores cada dia.
Punt de trobada? Vilafranca del Penedès. 09:00 hores.
Mínim? 4 persones, si sou menys persones, consulteu-nos. Menors a partir de 14 anys.
Poden venir acompanyants? No.
Què us facilitem? Tot el material necessari per realitzar el curs (brúixola, cartografia. Material didàctic,…), material col•lectiu i de seguretat, Tècnic esportiu en muntanya i escalada titulat i experimentat, Assegurança d’activitat.
Què heu de portar? Calçat tipus bota muntanya o sabatilles esportives (amb bona sola), roba còmoda i d’abric, aigua i menjar.
Condicions meteorològiques? No es realitzarà en cas de pluja i/o quan el guia ho cregui convenient.
Qui no pot fer l’activitat? Persones amb problemes cardíacs, epilèpsia, amb problemes en la columna vertebral i embarassades.

OBJECTIUS CURS ORIENTACIÓ

Què és la orientació bàsica a muntanya?
L’orientació a muntanya o a la natura tracta de saber interpretar un mapa cartogràfic i a utilitzar la brúixola per planificar els recorreguts per muntanya.
Aprendre a entendre les corbes de nivell, els obstacles, a saber identificar els vessants de la muntanya, rius, rierols, vaguades, carenes, pics, colls, desnivells,…
Situar els punts cardinals en el mapa, identificar el nord, interpretar quins seran els corriols, senders, camins o pistes mes adequades per a caminar en funció de la climatologia i/o perills objectius de la pròpia muntanya.
Amb l’ajuda de la brúixola i el mapa aprendre a situar-nos i a trobar rumbs.
L’orientació ens facilita preparar una fitxa de la sortida, itinerari o ruta, planificant aquests a casa en les millor condicions, podrem pre-visualitzar del recorregut a realitzar.

Tothom pot fer el curs d’orientació bàsica?
Tothom, és la assignatura imprescindible i que sovint queda pendent en la majoria de muntanyencs i persones que realitzen sortides a la natura.
El coneixement de l’entorn, aprendre a planificar una ruta i/o una sortida us pot afavorir a gaudir molt més de la sortida, tot sent més conscients del recorregut que esteu realitzant.
En situacions adverses pot ser la diferencia en trobar el camí de tornada o replantejar el recorregut.

L’orientació bàsica és l’eina fonamental en la seguretat a muntanya.

Podràs fer un recorregut a muntanya quan hagis fet el curs?
SÍ!!!! Després de realitzar el curs estaràs en condicions de preparar totes les sortides i recorreguts que estiguin al teu abast físic i tècnic.
No oblidem que en els esports de muntanya influencien diferents factors: Físics, tècnics, tàctics i psicològics.
En el curs d’orientació bàsica que et proposa Catalonia Adventures et facilitarem totes les eines necessàries perquè puguis determinar els riscos als quals t’enfrontes i les solucions necessàries per a realitzar els recorreguts amb eficiència i seguretat. Al mateix temps tindràs els coneixements necessaris per poder variar una ruta in situ i planificar un nou recorregut amb la màxima seguretat.

Precios con IVA incluido.