Preguntes freqüents Puenting

/, Salt puenting/Preguntes freqüents Puenting

Preguntes freqüents Puenting

PREGUNTES FREQÜENTS PUENTING

(Un total de 21 preguntes – respostes)

√ Això és segur?
El puenting és molt segur. Els tècnics que realitzem el puenting a Catalonia Adventures tenim les màximes titulacions requerides per a fer l’activitat i el material que utilitzem per al puenting és de marques molt reconegudes en l’àmbit internacional, amb la més alta qualitat. Edelrid, Rock empire, Korda’s… Fa 22 anys que realitzem el puenting professionalment sense cap incident.

√ Quina alçada te el pont?
30 metres d’alçada i 25 metres de caiguda. Et garantim una experiència única i espectacular.

√ Quina sensació es té en fer el puenting?
Tindreu una sensació difícil d’explicar, és una sensació molt personal que us deixarà un somriure per a tot el dia. Una pujada molt forta d’adrenalina en el moment de saltar i una pujada molt forta de dopamina en el moment que esteu fent el pèndol.

√ Fa molt de temps que feu aquesta activitat?
Professionalment des de juny del 1997, 22 anys. Compartint el puenting amb vosaltres, més de 35.000 salts sense cap incident.

√ Heu tingut mai algun accident?
Mai!, hem fet més de 35.000 puentings i mai hem tingut un incident remarcable.

√ Hi ha moltes persones que facin aquesta activitat?
Moltes persones en venen d’arreu del món, el més habitual és que trobar-te amb persones de Catalunya, però molt sovint et pots trobar amb persones d’arreu d’Espanya, França, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Estats Units, Austràlia, Dubai, Doha, Rússia…..

√ Com es puja?
Una vegada a terra us trobareu un camí fàcil i molt entretingut que us porta dalt el pont.

√ Les cordes son elàstiques?
No, les cordes són dinàmiques. Les cordes dinàmiques absorbeixen l’impacte de la caiguda de manera que no notareu cap impacte rellevant en el vostre cos.

√ Hi ha un pes màxim?
No, el que limita poder fer el salt no és el pes, si l’arnés es pot posar de manera segura, tothom pot fer el salt. Persones amb 150 kg han pogut saltar.

√ Quan aguanta la corda?
Depèn de la corda, el diàmetre influeix, poden estar entre 2.000 i 3.000 kg a la ruptura. Tot i que el més important és la força de xoc (per sota del 1.200 daN) i la dinamicitat de la corda (per sota dels 40%). Hi ha més factors importants, però aquests són pel qual es refereix al salt de pont els millors indicadors.

√ Hi ha sotragada?
No. El dinamisme de les cordes absorbeix l’impacte de la caiguda.

√ Puc fer salt de pont amb lentilles?
Sí, sense cap problema.

√ Puc fer salt de pont si estic embarassada?
No!. No és aconsellable.

√ Hi ha persones que vénen fins aquí per fer-ho i al final no poden?
El salt de pont es una sensació molt personal, el 98% de les persones que venen gaudeixen dels puenting amb tota garantia i seguretat. Si tens algun dubte fes el puenting tàndem el percentatge augmenta al 100%.

√ Quina és l’edat mínima per poder saltar?
No hi ha una edat mínima en especial, tot i que aconsellem fer el puenting a partir dels 14 anys, sempre acceptant la decisió del tècnic, el qual vetllarà per la seguretat del menor. Cal venir acompanyat del pare/mare o tutor (en aquests cas amb autorització dels pares).

√ I la màxima?
No hi ha una edat màxima per fer el puenting, el que limita poder fer l’activitat és l’estat físic i psicològic de la persona que el vol realitzar. Hem tingut persones de 78 anys que han fet puenting.

√ Podem saltar junts?
Sí, podeu fer puenting tàndem, us ho recomanem, és un salt molt íntim el qual gaudireu molt, el recomanem especialment per a parelles i pares/mares i fills/es. És un salt molt especial.

√ Per què cal un casc?
El casc forma part del material bàsic de seguretat, la llei obliga a utilitzar-lo sempre que hi ha possibilitat de caiguda, si fem servir el sentit comú, ho entendreu; si es posa un arnès anticaiguda per garantir la seguretat del saltador, cal utilitzar el cas, pel mateix motiu, hi ha caiguda i cal garantir la màxima la seguretat de la persona. El binomi, arnes i casc forma part indivisible de qualsevol l’activitat en alçada.

√ Les persones criden molt?
Hi ha de tot, depèn de la persona, la majoria de persones, sobretot si repeteixen, tenen més confiança i és més fàcil alliberar l’energia, a vegades en el moment del salt la sensació queda atrapada i és quan ja estàs en el balanceig quan deixes anar l’energia.

√ I una última pregunta abans de saltar … Però això és segur?
Us ho passareu genial, gaudiu de l’experiència i deixeu-vos emportar per aquesta magnifica i extraordinària sensació de caiguda al vuit. Els tècnics esportius de Catalonia Adventures que us acompanyaran al puenting són persones molt ben formades i amb molta experiència, que garantiran i cuidaran de vosaltres amb la màxima seguretat.

Seran sens dubte les persones de màxima confiança en aquesta activitat.

√ Quina és la frase que més es diu a l’hora de saltar?
Mama, t’estimo molt, 🙂 🙂 🙂 des de 1997 ajuntant famílies.

 

Qualsevol dubte o pregunta consulteu-nos, ens agrada oferir-vos el millor servei