Via ferrada de la Trona

Via Ferrada de la Trona K2 (Serra de Prades) Tarragona

Ferrata-de-la-trona-Catalonia-AdventuresLa via ferrada de la Trona, és una ferrada de curt recorregut, però interessant i molt bonica en el seu recorregut. Pots millorar l’experiència realitzant un ràpel de uns 20 metres a l’inici de la ferrada, que et deixa molt a prop a l’inici de la mateixa.

Pot ser la part més complexa d’aquesta ferrada és trobar el camí d’accés a l’inici. Ja que no és una ferrada molt freqüentada i el camí no està molt marcat.

La via ferrada està molt ben equipada. El recorregut te diversos passos, en ascens, descens, travessia, un estret pas que dona accés al ràpel i un petit pont tibetà. Una ferrada curta però molt complerta, per a nosaltres una petita joia de la zona. Recomanable com a complement a la ferrata dels Patacons.Ferrata-de-la-trona-Catalonia-Adventures

No considerem que sigui apta para iniciació, degut a que hi ha bastants passos que requereixen agafar-se a la roca (no és difícil, però pot impressionar un mica, així como l’alçada en alguns trams), al haver un ràpel també es requereix coneixements específics per aquesta maniobra tècnica i no es recomanable per a realitzar amb nens.

És imprescindible material tècnic: arnés, casc, dissipador, corda (mínim 20 mts) i rapelador, us aconsellem portar també cap d’ancoratge. Si vols fer el ràpel de l’inici, portar una corda de 40 mts.

Ferrata-de-la-trona-Catalonia-Adventures

Relatiu a la dificultat de la via ferrada de la Trona, considerem que és una K2 difícil.

L’inici del recorregut puja per una placa de roca, per a continuar amb una travessia que da accés a un petit pas estret que ens situa l’inici del ràpel, el final del ràpel ens trobarem amb el petit pont tibetà d’uns 5 mts, continuarem en ascensió fins a una travessia que ens deixa al final del recorregut.